تاریخچه تی شرت | تاریخچه تیشرت
تیشرت یا t-shirt گونه ای لباس پارچه ای است که به علت t شکل بودن بدن و آستین ها به این اسم معروف است. شکل رایج تی شرت ها شامل آستین های کوتاه و یک یقه گرد بجای یقه معمولی می باشد. تی شرت ها عموما از پارچه نخی و بوسیله دوخت ماشینی تولید می شوند و در قیاس با پیراهن های دوخته شده از بافت لطیف تری برخوردارهستند. در بیشتر نمونه های مدرن ، بدنه تی شرت به شکل یک لوله پارچه ای یک تکه در دستگاه های بافندگی دایره ای شکل تولید می شود به گونه ای که درزی در کناره های پیکره آن ایجاد نشود. صنعت دوخت تی شرت گرایش زیادی به صنایع اتوماتیک یافته دارد و در این بین می تواند به برش پارچه ها بوسیله لیزر یا آب افشان ها اشاره داشت.
تیشرت با ایجاد تغییر در زیرپوش های مرسوم در قرن نوزدهم و با تقسیم کردن این لباس های زیر یک تکه به ۲ تکه جداگانه بالاپوش و پایین پوش ایجاد شده است، به شکلی که قسمت بالاپوش بقدری بلند باشد که بشود آن را درون بند نگه دارنده پایین پوش جای داد. این نوع لباس با اقسام دکمه دار و بدون دکمه، در انتهای قرن نوزدهم توسط کارگرهای معادن و باراندازها به عنوان پوششی مناسب در محیط های با دمای بالا مورد استفاده قرار گرفت. در واقع این نوع جامه زمانی بعنوان یک پوشاک ساده پوش و بدون دگمه در کشور آمریکا فراگیر شد که نیروی دریایی این کشور در طول جنگ میان آمریکا و اسپانیا در سال ۱۹۸۹ و یا در پی این جنگ آن را معرفی کرد. در این زمان این لباس یک زیرپیراهنی پارچه ای با رنگ سفید ، یقه گرد و آستین های کوتاه بود که در زیر یونیفرم به تن می شد.
تاریخچه تی شرت | تاریخچه تیشرت
استفاده از این پوشاک در میان ملوانان و سربازان نیروی دریایی که تمایل داشتند در گروه های کاری، زیردریایی های نخستین و آب و هوای حاره ای بجای کت های فرم خود فقط زیرپیراهن بپوشند (و فقط آنها را کثیف کنند) رواج یافت.
تی شرت این لباس غیررسمی در آن زمان بسیار رواج یافت. تی شرت در دهه پنجاه و بعد از آن که مارلون براندو در فیلم اتوبوسی بنام هوس آن را به تن کرد، محوبیت بالاتری نیز پیدا کرد و بالاخره به جایگاه یک پوشش مطابق مد روز و تک پوش جهت استفاده روی زیرپوش رسید. بیشتر اوقات پسربچه ها در زمان انجام کارهای روزمره و بازی کردن در محیط خارج خانه از تی شرت استفاده می کردند که نهایتا ذهنیت پوشیدن آنها به عنوان لباس معمول برای شرایط کلی را در بین افکار جای داد. در سال ۱۹۴۲ وقتی که یک تی شرت با طرح دانشکده تیراندازی نیروی هوایی ارتش آمریکا برروی جلد مجله لایف نقش بست، تی شرت های چاپی به شکل محدود مورد استفاده قرار گرفتند. تی شرت های چاپی در دهه ۶۰ به منظور ابراز عقاید شخصی و همچنین برای استفاده در تبلیغات، تظاهرات اعتراضی و به عنوان سوغات به محبوبیت زیادی رسیدند. نمونه های کنونی در طرح ها و پارچه های گوناگون و انواع یقه به شکل گرد و یقه V عرضه می شوند .